Poveşti video

Analiză cuvinte cheie

Locuri din Moldova

Anvelope și accesorii auto

Ulei de salvie


Poveşti video online

Hainele cele noi ale împăratului
Sticluţa
Soldăţelul de plumb
Crăiasa Zăpezii
Lebedele
Degeţica
Fetiţa cu chibrituri
Răţuşca cea urâtă
Cufărul zburător
Privighetoarea
Mica Sirenă (Zâna Mării)
Albă ca Zăpada
Hansel şi Gretel
Scufiţa Roşie
Cenuşăreasa
Lupul şi cei şapte iezi
Muzicanţii din Bremen
Frumoasa din pădurea adormită
Croitoraşul cel viteaz
Regele Cioc de Sturz
Regele Broască

POVEŞTI VIDEO PENTRU COPII

        Colecţia online de poveşti pentru copii video reprezintă ecranizări sub formă de desene animate după cele mai cunoscute şi îndrăgite basme din literatura universală şi cea română. Lumea fantastică de poveşti animate în limba română va fi cu adevărat o sursă de inspiraţie şi zâmbet pentru orice copil. Iar pentru ca plăcerea să fie absolută – cele mai multe poveşti video vor fi însoţite de originalul poveştii în format text.

 

Priveşte povestea video Hainele cele noi ale împăratului

Într-o împărăţie de demult conducea un împărat lipsit de virtuţi, dar mai ales – netulburat de grijile şi problemele ţării. Singura lui pasiune erau hainele. Avea ţinute diferite pentru fiecare oră a zilei şi cea mai mare mândrie a sa era să defileze cu hainele sale în faţa poporului. Doi croitori i-au găsit însă ac de cojoc – ei au promis împăratului un costum invizibil celor incompetenţi sau proşti ca noaptea. Oare ce fel de haine purta acum împăratul în faţa mulţimii?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Sticluţa

Un gât de sticlă aflat în colivia unei păsări îşi aminteşte de tinereţile sale. Nu a fost mereu un ciob. La început era sticlă de vin nobil, şampanie destinată să facă pe oricine fericit, dar cu vremea – sticla prin care străluceau cândva bulele de şampanie ca nişte diamante s-a transformat pe rând într-o sticlă pentru medicamente sau una pentru seminţe. Lung drum a parcurs sticluţa până a ajuns un păhăruţ de pus în colivia canarului de la mansardă…

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Soldăţelul de plumb

Erau 25 în cutiuţă. Toţi frumoşi în uniformele lor de soldăţei. Cine spune că nu te poţi îndrăgosti în orice moment? Ba poţi, aşa a păţit şi micuţul nostru soldăţel. S-a îndrăgostit de frumoasa balerină, însă, din cauza răului Spiriduş, a fost aruncat pe geam… Toate micile sale peripeţii aveau un singur scop: să-şi revadă iubita dansatoare. Află finalul unei minunate poveşti de dragoste :)

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Crăiasa Zăpezii

Desenul reprezintă o minunată ecranizare a frumoasei poveşti Crăiasa Zăpezilor. Karl, frăţiorul micuţei Gretchen, este răpit de Crăiasa Zăpezilor cu sania ei de gheaţă şi dus la Polul Nord, în ţinutul friguros al Laponiei. Fetiţa încearcă sa-l găsească şi este pusă la grele încercări: geruri, vrăjitoare, tâlhari, etc., dar în sfârşit reuşeşte să-şi găsească fratele care era vrăjit de Crăiasă. Va reuşi fetiţa să rupă vraja?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Lebedele

Mama frumoasei prinţese Eliza şi a frăţiorilor ei a murit, iar mama vitregă, o vrăjitoare cu sufletul rău, a prefăcut băieţii în lebede. Micuţa prinţesă porneşte în căutarea lor şi în cele din urmă îi găseşte, aflând şi de vraja ce-i stăpâneşte – de la apus la răsărit sunt prinţi iar ziua sunt graţioase lebede. Ca sa rupă vraja, Eliza renunţă la grai… dar va reuşi ea să rupă blestemul înainte de a fi arsă pe rug de sfetnicul regelui de peste mări şi ţări?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Degeţica

O femeie îşi dorea nespus de mult să aibă un copilaş… Şi iată că într-o bună zi rugăciunile ei au fost auzite şi într-o dimineaţă ea a găsit o fetiţă micuţă cât un degeţel într-o floricică. Într-una din zile, fetiţa se juca într-o coajă de nucă pe care mama o puse-se într-o farfurie plină cu apă. Din nefericire, Degeţica a fost răpită de nişte broscoi şi fiind foarte mică – nu găsea drumul spre casă… Descoperă dacă şi-a revăzut fetiţa mama sau nu.

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Fetiţa cu chibrituri

În noaptea de Revelion, o fetiţă orfană de mamă este alungată de acasă pentru a face rost de nişte bani, pe vânzarea chibriturilor. E viscol mare, iar ea e complet desculţă. Purta mai devreme pantofii cei mari ai mamei sale, dar în grabă mare – îi pierduse pe drum… Nu a vândut nimic astăzi şi îi este frică să se întoarcă la tatăl său fără de bani. Fetiţa se adăposteşte afară şi aprinde chibrituri pentru a se încălzi, iar în fiecare flacără – ea vede câte o poveste nemaipomenit…

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Răţuşca cea urâtă

A ieşit din ou cea din urmă şi era altfel decât fraţii şi surorile sale. Vecinii îşi bateau joc de ea încă de la bun început, iar cu timpul – lucrurile au devenit insuportabile şi răţuşca cea urâtă a hotărât să-şi ia lumea în cap. Se adăposteşte cu raţele şi gâştele sălbatice, dar nu răzbate nici în lumea lor; ajunge lângă o pisică şi o găină, dar nici aici nu-şi găseşte liniştea; trece prin mari greutăţi, dar învinge. Află cum a devenit răţuşca noastră o frumoasă lebădă!

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Cufărul zburător

Un fiu de negustor, răsfăţat cum era – cheltui în scurt timp toată averea moştenită de la tatăl său. Ajunsese acum sărac de-a binelea şi era vai de capul lui… Într-una din zile însă, un prieten îi trimite un cufăr zburător care-l duce pe tânărul nostru în ţinutul turcilor. Ajuns aici se îndrăgosteşte de fiica sultanului, închisă într-un turn înalt. Va reuşi tânărul să ceară sultanului mâna prinţesei?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Privighetoarea

Această poveste video reprezintă o excelentă ecranizare a operei omonime a lui Hans Christian Andersen. Acţiunea are loc în China Antică unde împăratul află că cel mai frumos lucru al împărăţiei sale este trilul unei privighetori şi porunceşte să-i fie adusă la curte pasărea cu pricina. Mai târziu primeşte însă o privighetoare mecanică şi alungă în exil pe cea naturală. Află cum a devenit împăratul peste ani cel mai înţelept domnitor.

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Mica Sirenă (Zâna Mării)

O frumoasă sirenă, înotând pe la suprafaţa apei, vede un prinţ pe o corabie din larg şi se îndrăgosteşte de la distanţă de el. Vine furtuna şi mica sirenă îl salvează de la înec ducându-l în siguranţă, pe un ţărm aproape de un templu. Măcinată de dragoste şi dor, aceasta încearcă să renunţe la toate avantajele de a fi zâna mării în schimbul unui trup şi suflet de om. Vor fi oare împreună mică noastră sirenă şi prinţul de pe corabie?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Albă ca Zăpada

Această poveste ecranizată prezintă drama unei frumoase prinţese atunci când mama sa, împărăteasa, până nu demult cea mai frumoasă de pe lume, află că nu ea, ci mica prinţesă, Albă ca Zăpada, este cea mai frumoasă. Atunci împărăteasa s-a supărat foc şi a decis să scape de rivală. I-a poruncit unui vânător s-o ucidă, dar frumoasa copilă a scăpat cu viaţă, refugiindu-se în munţi, la căsuţa celor şapte pitici. Află ce-a fost mai departe!

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Hansel şi Gretel

La marginea unui codru trăia un biet tăietor de lemne împreună cu familia lui: soţia, fiul Hansel şi fiica Gretel. Erau tare nevoiaşi şi mai înainte, dar de la o vreme – abia de le mai ajungea de mâncare şi tăietorul de lemne era măcinat de grijile zilei de mâine. În schimb, zgripţuroaica lui de femeie a găsit o soluţie la problemele lor – să-i ducă pe copii în inima pădurii şi să-i abandoneze acolo, în voia sorţii. Află ce s-a întâmplat cu cei doi fraţi!

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Scufiţa Roşie

Scufiţa Roşie era o fiinţă blândă, frumoasă, cuminte şi ascultătoare… era copila ideală, mândria mamei şi a bunicii sale, singurele rude pe care le avea. Era îndrăgită de toată lumea şi nu avea nici un duşman, nu o păştea nici un rău. Într-o zi, bunica a căzut grav bolnavă şi mama a rugat Scufiţa să-i ducă bătrânei câte ceva de-ale gurii, să se mai pună pe picioare. Dar bunica trăia într-o căsuţă din mijlocul pădurii. A ajuns oare cu bine fetiţa noastră?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Cenuşăreasa

Acest desen animat prezintă viaţa nefericită a legendarului personaj de poveste Cenuşăreasa. Rămasă orfană de mamă, tatăl fetei se însoară cu o femeie care avea două fiice, şi toate trei erau una mai rea decât cealaltă, de unde şi existenţa plină de amărăciuni a Cenuşăresei. Dintr-o mândră domniţă ea a ajuns acum servitoarea casei, dar ce putea să facă tatăl ei? Află care a fost viitorul fetei după ce a fost pe ascuns la balul domnesc!

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Lupul şi cei şapte iezi

Mama capră trebuia să plece de acasă şi le-a dat ordin celor şapte iezi ai ei să fie cuminţi şi să nu deschidă uşa nimănui, dar mai cu seamă lupului, căci aceasta era cea mai mare primejdie – dihania i-ar fi înghiţit pe toţi într-o clipă. Dar vezi, fiara pândea casa căpriţei şi a hotărât să facă un ospăt cu iezişorii ei. La început nu a izbutit să-i păcălească, fiindcă prea semăna cu un lup. Află ce s-a întâmplat cu cei şapte iezi când lupul şi-a schimbat înfăţişarea!

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Muzicanţii din Bremen

În această poveste – un măgar, un câine, o pisică şi un cocoş, animale trecute de primii lor ani de viaţă, nefiind deja folositoare pe fermele lor, erau să fie în curând aruncate sau maltratate de către stăpânii lor. Unul câte unul, fiecare îşi părăseşte casa şi împreună decid să meargă la Bremen, oraş cunoscut pentru libertatea sa. Animalele vor să ducă un trai fără stăpân şi să devină muzicieni în noul lor oraş. Oare au reuşit?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Frumoasa din pădurea adormită

Anii treceau şi cea mai mare amărăciune a unui împărat şi a unei împărătese era că nu aveau un moştenitor. Dar iată că într-o zi regina ascultă o profeţie precum că va avea în sfârşit copilul mult dorit, ceea ce se şi împlineşte. A născut cea mai frumoasă copilă văzută vreodată, dar o nenororire i-a fost hărăzită de o ursitoare haină – când va fi mare, să se înţepe cu un fus şi să moară. Acum numai sărutul unui prinţ îndrăgostit cu adevărat de ea o mai poate trezi din somnul…

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Croitoraşul cel viteaz

Într-o după-amiază călduroasă de vară, un croitor a cumpărat nişte magiun de la o ţărancă şi tocmai se pregătea să-l guste când nişte muşte au venit să-l harţuiască. Supărat pe ele – le-a ucis pe toate dintr-o singură lovitură de curea şi inspirat de fapta sa, a decis să imortalizeze aventura pe cureaua cu pricina şi a plecat în lume să facă lucruri măreţe. Pe drum a avut parte de şi mai multe aventuri. Află acum ce s-a mai întâmplat cu croitoraşul cel viteaz şi isteţ!

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Regele Cioc de Sturz

O prinţesă frumoasă, dar răsfăţată, foarte nepoliticoasă şi superficială îşi critică toţi peţitorii, deoarece este prea trufaşă. Ea este impresionată de ultimul dintre peţitori, dar mândria nu o lasă să-l accepte. El este un rege tânăr cu o bărbie ascuţită, pentru care primeşte porecla „cioc de sturz” şi pleacă furios din împărăţia tinerei domniţe. Acum prinţesa va trebui să se mărite cu cel dintâi peţitor care va păşi pragul palatul. Oare cine a fost „fericitul”?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…

Priveşte povestea video Regele Broască

Acest desen animat reprezintă ecranizarea poveştii Prinţul fermecat de Fraţii Grimm, în care o tânără şi frumoasă prinţesă îşi pierde mingea de aur în timp ce se juca, iar pentru a o recupera – face o promisiune unui broscoi, neavând de gând să se ţină de cuvânt. După ce îşi primeşte înapoi jucăria – uită de promisiune şi işi vede de treabă. Broscoiul însă (care nu era altcineva decât un prinţ fermecat) nu se lasă. Va rupe oare prinţesa noastră vraja?

Priveşte povestea video…

Citeşte originalul poveştii…