Iată că revenim, dragi prieteni, cu un articol scris de Aurelia, mama Mariei Nicoleta, care nu demult a păşit pentru prima dată pragul şcolii. Cu ocazia asta îi urăm să fie sănătoasă şi să înveţe cu pasiune, hărnicie şi dedicaţie. I-am dăruit o poezie: Sunt elevă-n clasa-ntâi.

Totodată, anunţăm că deschidem blogul pentru oricine are ceva de spus. De acum, ne puteţi trimite articole spre publicare. Copii, sunteţi bineveniţi să publicaţi compuneri, eseuri, poveşti sau poezii… Părinţi, bunici, educatori şi profesori… Aveţi ceva de spus în legătură cu cei mici şi întâmplările la care aţi fost martori? Poftiţi de le împărtăşiţi cu toată lumea!

Iată ce ne-a spus Aurelia Vlaicu despre prima zi de şcoală, văzută prin prisma unui părinte:

Emoţii mari, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, bunici, fraţi şi surori mai mari. Cele mai mari emoţii le au totuşi părinţii… Căci anume ei îşi văd copiii, care până mai ieri erau în scutec, iar acum păşesc mândri spre şcoală, pregătiţi să înveţe lucruri noi. Pentru elevii care deja ştiu ce înseamnă şcoala – emoţiile sunt doar pentru că îşi regăsesc colegii, povestind ce au mai făcut în vacanţă.

Celor mici le cresc emoţiile pentru că intră într-un mediu nou, cu colegi noi, neştiind de fapt ce îi aşteaptă. Uitându-te la ei vezi pe feţele lor uimire, interes, spaimă, curiozitate pentru tot ce se întâmplă în jurul lor.

Este plăcut să vezi cât de încântaţi sunt ei, este plăcut să simţi emoţia din jurul tău, este plăcut să-ţi vezi copilul mândru că păşeşte pragul şcolii, a clasei unde va învăţa ani buni, este plăcut să vezi părinţi care adâncesc amintirile făcând poze împreună cu odrasle lor. Este minunat pentru un părinte să-şi vadă copilul încântat şi bucuros. Te simţi mândru ca părinte să ştii că ai ales o şcoală bună, că ţi-ai mulţumit copilul şi că acesta este fericit în noul său mediu.

Trăim totuși vremuri complicate, pe care nu doar noi ca adulți le resimțim, ci și copiii noștri.

Cu toate evenimentele petrecute în ultimii ani, școlarii și părinții lor nu se mai pregătesc doar pentru școala în format fizic, ci și pentru cea online.

Era mai simplu pentru tine ca părinte când grija primei zile de școală era buchetul de flori pentru doamna. Astăzi ne îngrijim ca cei mici să fie pregătiți cu gadgeturile necesare pentru desfășurarea în bune condiții a orelor online la școală.

Prima zi de şcoală este o amintire care nu va dispărea niciodată, va rămâne întipărită în memoria tuturor.

Vă invităm să citiţi şi poezia Colegi de clasă! Sperăm să vă placă.

Categorie: Înştiinţări
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>