Pentru pasionaţii de off-road sau chiar pentru cei care își doresc să plece într-o călătorie de acest tip, maşinile trebuie să fie echipate corespunzător pentru a putea face faţă condiţiilor speciale în care se desfăşoară condusul. De-a lungul timpului s-au discutat formele bune şi de siguranţă de care producătorii să ţină cont în ceea ce priveşte construcţia de anvelope de înaltă calitate, care să susţină direcţia off-road

Planul de dezvoltare este o reglementare care se referă la sustenabilitatea calităţii şi respectarea tuturor parametrilor din tabelele specifice cât şi respectarea acelor valori de pe hârtie din tabele în cadrul real, în teren, în realitate.

Acest plan ca direcţie generală poate să fie folosit pentru a spori siguranţa celor care utilizează aceste tipuri de anvelope.

Există un plan global de dezvoltare până în 2026 care să susţină dezvoltarea unui ansamblu de informaţii specifice zonei de off-road şi care să cuprindă avansarea şi evoluţia reglementarilor din această direcţie.

O caracteristică importanta în cadrul consumatorilor de off-road este faptul că anvelopele speciale sunt concepute astfel încât să ajute micşorarea distanţei de frânare. În cadrul planului de dezvoltare globală aceste directive sunt date tocmai pentru a reduce şi mai mult această distanţă.

Anvelopele Lassa sunt de înaltă calitate şi se supun unor reglementări ce pot să fie încadrate între alegerile consumatorilor. Pentru mai multe informaţii despre acestea, se poate accesa site-ul https://4pneuri.ro.

Care sunt caracteristicile unor cauciucuri off -road

În primul rând un cauciuc off -road trebuie să prezinte nişte rizuri, proeminente, care să fie foarte bine definite şi un profil al cauciucului specific care să ajute autovehiculul să se deplaseze în condiţii ideale pe suprafeţe cu diferite denivelări care prezintă la nivelul acestora straturile superficiale ale sale sub formă de :

  • Nisip foarte fin
  • Noroi
  • Combinaţie de pământ moale cu iarbă, care este foarte alunecoasă
  • Macadam – terenuri pentru raliuri
  • Deplasare pe gheaţă (în plus la aceste cauciucuri sunt prevăzute cu aşa numitele cuie, care sunt nişte ţinte metalice care se înfig în gheaţă).

O altă caracteristică a unui cauciuc off-road este reacţia la acvaplanare, urmată îndeaproape de capacitatea de viraj pe un drum ud. Carosabilul ud este o problemă şi atunci când se conduce pe carosabil în condiţii normale şi de aceea o asemenea caracteristică cu punctaj bun are mare valoare în şofat.

Modelul Lassa Competus H/P

Modelul Lassa Competus H/P este o variantă care îndeplineşte ambele variante şi anume este o anvelopă bună atât pentru drum normal, cât şi pentru off-road. Acest tip de model are în componenţa sa calităţi care fac anvelopa să aibă putere de aderenţă mare, să ia bine virajele, atât pe uscat, cât şi pe teren umed şi să nu acvaplaneze. Pietrişul de pe carosabil care este prezent în unele zone nu afectează în nici un fel anvelopa aceasta, reuşind să meargă în acelaşi mod, indiferent de condiţii. Este un tip de anvelopă care a câştigat în urma testelor realizate de TUD SUD.

Dorinţa de a evolua în ceea ce priveşte siguranţa

Măsurile tehnice care sunt implementate în industria ce se ocupă de producerea de echipamente off-road, sunt apreciate şi dorinţă ca acestea să fie ajustate pe nivelul cerinţelor este mare. Orice conducător auto pasionat de off-road îşi doreşte siguranţă la volan, iar senzaţiile trăite să fie construite pe baza experienţei de drum şi abilităţi practice pe care le deţine. Cu alte cuvinte, orice nouă reglementare, orice evoluţie în acest sens este un plus care apare într-o zonă de condus în care dificultăţile apar la tot pasul. Nu este uşor să ai control asupra maşinii în drum accidentat, cu noroi sau alte elemente, iar calităţile şoferului se văd din îndemânarea cu care controlează maşina.

Categorie: Înştiinţări
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>