În era tehnologiilor, când totul se învârte in jurul calculatoarelor, probabil unul dintre cele mai folosite instrumente este imprimanta. Acasă, la birou, la școală, cu toții avem nevoie mai mereu să imprimăm un document sau să facem o fotocopie. Atunci când cerneala se termină, acesta ne dă o adevărată durere de cap, deoarece prețul lor nu este deloc unul de ignorat. Dar cum facem să prelungim viața cartușelor pentru imprimantă?

 Cartuşe pentru imprimantă HP

– Un mod prin care putem economisi cerneala este folosirea font-ului potrivit. Sunt un tip de caractere pe care le puteți selecta din editorul vostru de text, acesta permite o economie de până la 70%. Acest stil grafic e compus din punctulețe goale (în ele cerneala nu se imprimă), oferă o calitate foarte bună de imprimare fără să irosească prea multă cerneală.

– O altă modalitate este să nu folosiți cartușe neapărat originale, de aceeași marcă ca și imprimanta care o aveți. În multe magazine de specialitate sau chiar online puteți găsi multe tipuri de cartușe la prețuri mult mai mici. În acest fel aveți aceeași cantitate de cerneală si economisiți mai mult.
– Puteți face economie și verificând mereu necesitatea imprimării unui document sau să vă asigurați că nu conține eventuale greșeli și în acest caz evitați reimprimarea și consumul cernelii din neatenție.

În această perioadă de criză, e foarte important să știm să economisim. Dacă aveți posibilitatea, de ce să nu puneți in practică sfaturile de mai sus?

Categorie: Înştiinţări
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>