coafura-par-scurt

Încă din cele mai vechi timpuri, părul lung a fost etichetat drept un simbol al feminității, senzualității, rafinamentului și al eleganței. La extremă, se află tunsorile scurte care adesea au trimis către nonconformism, rebeliune. Cu alte cuvinte, tunsorile scurte sunt văzute drept opusul tuturor simbolurilor sugerate de părul lung.

Dar cu toate acestea, din ce în ce mai multe femei renunță la părul lung în favoarea tunsorilor medii sau chiar scurte. Părul scurt este foarte chic și practic în același timp.

Avantajele părului de lungime scurtă:

  • Este mai ușor de îngrijit

Părul mediu sau scurt vine cu avantajul major al ușurinței întreținerii: nu se încurcă. Adesea părul lung are tendința de a se încâlci spre vârfuri, făcând îngrijirea părului dificilă și chiar dureroasă.

  • Este ușor de coafat

Contrar ideilor conform cărora părul scurt nu poate fi coafat, acesta poate fi coafat rapid și simplu. Necesită foarte puțin timp, accesorii și doar un strop de creativitate.

  • Consumă mai puțin

Da, părul scurt consumă mai puține produse de întreținere și îngrijire, dar și mai puține resurse din partea corpului nostru. Cu cât este mai lung, cu atât părul are nevoie de mai mult calciu pentru a se menține sănătos.

  • Se usucă mai repede

Doamnele ce dețin o podoabă capilară impresionantă, știu cât de greu se usucă părul lung. Fie că alegi să folosești doar un prosop uscat sau un pheon, părul scurt se va usca în doar câteva minute, fără prea mult efort.

Așadar părul scurt nu este doar practic, dar ne ajută să economisim și timp. O dovadă clară a faptului că părul scurt nu este doar practic, ci poate fi și elegant este opțiunea unor celebrități precum Marilyn Monroe sau Coco Chanel care au optat pentru tunsori scurte sau medii. Așadar, lasă-te inspirată de aceste motive pentru a face o schimbare de look fără regrete!

Iar dacă ai rămas cu prea puțin păr, sau chiar deloc în anumite zone ale scalpului, poți remedia situația cu un implant de păr în Istanbul.

Categorie: Înştiinţări
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>