Revenim așadar, dragi prieteni, cu câteva anunțuri din lumea poeziei…

Mai întâi – a fost adăugată o nouă colecție – poezii de Otilia Cazimir. Versurile autoarei fac parte dintr-o perioadă fără roboți, fără telefoane mobile și fără internet. O perioadă în care copiii preferau să se joace între ei, decât la calculator. Cu siguranță le veți îndrăgi!

Următorul lucru din meniu este clasificarea poeziilor… Lucru care trebuia făcut de mult – iată că apare abia acum – poeziile pentru copii au fost clasificate atât după autor, cât și după vârstă. Lucrurile stau simplu când vine vorba de autor, la vârstă însă, e puțin mai complicat. În primul rând – poeziile pentru copii de 2-4 ani sunt foarte bune și pentru copii mai mari, ba chiar și pentru adulți. Le-am pus totuși aici pentru că celelalte poezii nu sunt potrivite pentru copilașii mici. În același timp, această ‘împărțire’ e destul de subiectivă. Criteriile de bază au fost – gradul de complexitate, volumul poeziei, cât de ușor poate fi reținută… Așadar pentru cei mai mici prichindei am pregătit o colecție de poezii de o strofă – două, cu mesaj simplu și ușor de reținut. Pe măsură ce crește vârsta – crește și numărul de versuri, complexitatea mesajului, etc. Sperăm să vă placă.

În cele din urmă – pregătim încă o ‘vișină’ pentru următoarele zile. Poeziile vor mai fi clasificate după tematică. Veți putea găsi cu ușurință poezii despre vară, despre școală, despre animale, etc.

Gânduri bune!

Categorie: Înştiinţări, poezii
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>