Să ai un acoperiș deasupra capului – iată ce își dorește, cât se poate de firesc, orice om. Cu cât mai rezistent, cu atât mai bine. Iar cum în scurt timp iarna va trece, indicat este să te asiguri că ninsorile sau înghețurile nu l-au deteriorat.

Înlocuirea unui acoperiș reprezintă o investiție sigură, pe termen lung, de care se bucură până și strănepoții tăi. Iar dacă apelezi la o echipă de specialiști în sisteme de acoperire, garantat vei obține confortul și siguranța familiei.

Spre deosebire de o gaură din podea care îți sare imediat în ochi, uzura acoperișului, din păcate, nu este atât de evidentă. Din acest motiv, de dorit este să-ți verifici periodic acoperișul, în special după sezonul rece sau după furtuni, uitându-te după următoarele semne:

  • Scurgeri în pod – pe lângă toate lucrurile pe care le depozitezi aici, și a căror ordine precis o știi, s-ar putea să mai găsești și alte ”comori”. Petele de apă sau gheața sunt semne care indică faptul că există scurgeri prin acoperișul tău. Norocos cel ce are o mansardă! Le va observa la timp.
  • Țigle sparte sau țigle lipsă – smulse sau distruse de furtuni, acestea sau, mai degrabă, absența lor facilitează scurgerea apei.
  • Țiglele deformate – sunt învechite, curbate la margini, au trecut prin îngheț și au fost bătute de soare. Le-a ajuns și lor, și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul.
  • Lipsa granulelor de pe țigle – montarea proastă a burlanelor sau lipsa jgheaburilor permit apei să curgă și să ”spele bine” granulele. Pierderea lor grăbește procesul de îmbătrânire al țiglelor expuse la soare. Verifică, după furtuni, dacă se găsesc la baza jgheaburilor, într-o cantitate mare.
  • Mucegai pe tavan sau vopsea crăpată – Ce e de făcut când țiglele sunt sparte sau lipsesc? Dar când sunt curbate și prezintă fisuri adânci? În primul caz, țiglele se schimbă cu ușurință, ceea ce înseamnă că este necesară doar repararea acoperișului. Dacă sunt ondulate la margini este însă necesară înlocuirea întregului acoperiș.

Nu îți face griji, apelează la serviciile unui furnizor de soluții complete de acoperiș, care va face o evaluare și te va ajuta să iei cea mai bună soluție pentru acoperișul casei tale.

Categorie: Înştiinţări
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>