arome-de-sarbatoare

Sărbătorile de iarnă sunt perioada favorită a anului pentru multe persoane. Reprezintă finalul de an, când ne putem retrage în sânul familiei, să uităm de griji și să ne reîncărcăm bateriile pentru anul ce stă după colț.

Pentru mulți, Crăciunul miroase a cozonaci și portocale: principalele delicii ale copilăriei. În această situație, uleiurile esențiale îți pot veni în ajutor. Alege principalele miresme care te duc cu gândul la sărbătorile de iarnă – portocale, scorțișoară, cuișoare, piper, brad etc – și combină-le!

Pentru a răspândi mireasma uleiurilor esențiale poți apela în primul rând la difuzie. Pune câte o picătura din fiecare ulei esențial preferat într-o sobă de difuzie și bucură-te de mireasma Crăciunului în fiecare clipă! Poți alege să pui câteva picături în ceara topită a lumânărilor, iar flacările vor răspândi mirosurile îmbietoare.

Poți opta pentru propria lumânare personalizată. Ai nevoie doar de câteva fitile pentru lumânări și ceară special concepută pentru confecționare lumânărilor. Pune fitilul pe fundul unui borcan de sticlă, lipindu-l folosind puțină ceară topită. Topește cu grijă ceara pentru lumânări (fără a o arde) și adaugă câteva picături din uleiurile esențiale preferate. Pentru mai multă culoare, poți adăuga și colorant alimentar. Amestecă totul bine, apoi toarnă amestecul în borcanul de sticlă și așteaptă ca ceara să se întărească.

Dacă ai un difuzor de cameră, poți strecura câteva picături de ulei esențial de portocală în recipientul de difuzie, pentru a îmbrăca încăperea în miresme amețitoare de citrice.

Nu în ultimul rând, poți amesteca uleiurile esențiale în puțină apă caldă. Adaugă amestecul într-un recipient cu pulverizator și ai un odorizant de cameră ce aduce Crăciunul în casa ta cu doar câteva pulverizări!

Chiar dacă în preajma sărbătorilor de iarnă casa ta va fi învăluită în miresmele Crăciunului, merită să încerci și aceste metode creative de utilizare ale uleiurilor esențiale.

Categorie: Înştiinţări
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>