Versiunea Revit 2019.1 este nouă și actualizată. Dispune de noi setări, care ajută la coordonarea și realizarea un model de design complet, unde fiecare detaliu și element al construcției este important. La noua versiune au fost realizate multe schimbări care au reușit să surprindă plăcut arhitecții și designerii.

Interfața utilizatorului

Interfața utilizatorului a fost schimbată semnificativ în acest an. Nu sunt doar schimbări la capitolul culori sau iconițe, dar au apărut noi instrumente funcționale precum Tabbed Views. La această modificare s-a lucrat destul de mult timp.

View Tabs

Prima schimbare majoră sesizată de către utilizatori când au accesat Revit 2019 este similaritatea cu browser-urile web și AutoCAD. Acum vor fi disponibile View Tabs. Revit dispune de o filă nouă pentru fiecare fișier deschis. Accesând această filă aveți posibilitatea să schimbați între ele fișierele deschise. Pentru a le închide dați click pe ,,X”, pe fiecare filă deschisă. View Tabs pot fi înlăturate de pe fereastra principală a aplicației Revit și plasate pe al 2-lea ecran.

Printr-un click pe Tilled filele deschise pot fi organizate în grupuri.

Pe lângă View Tabs, a fost îmbunătățită și funcția ce ține de aranjarea și fixarea elementelor din plan. De exemplu, atunci când selectați un elemente, un cadran albastru va indica unde va fi plasat elementul.

Sursa fotografiei: https://www.dreamstime.com/safety-helmet-computer-laptop-table-concstruction-site-safety-helmet-computer-laptop-table-concstruction-image117788133

Închiderea ferestrelor inactive

Comanda Close Hidden din Bara de instrumente a fost înlocuită cu Close Inactive Windows. Ferestrele care nu au fost funcționabile ceva timp sunt automat închise.

Tab Views Command

Prin această opțiune imaginea schițată va fi văzută în formatul obișnuit, implicit al aplicației.

Tile Views

Datorită acestei setări toate schițele vor fi vizibile. Această comandă nu poate fi accesată pentru imaginile din afara aplicației Revit.

O îmbunătățire semnificativă se poate observa și la ferestrele de dialog. Comparativ cu versiunea din 2018, unele elemente au fost optimizate. Această modificare a fost inclusă și în varianta 2018.1. Un detaliu notabil este că poate fi modificată Scara Importată, chiar și după efectuarea acțiunii de Import.

Secțiunea Publish Settings de asemenea a fost schimbată. Din varianta de listă verticală s-a trecut la un check-list multiplu.

Dimensiuni nedecupate

Această actualizare va deveni una dintre cele mai populare. În noua versiune perspectivele pot fi nedecupate, iar atunci când mouse-ul este plasat pe schiță, camera se mișcă.

Sursa fotografiei: https://unsplash.com/photos/jxmEbSLuhyM

Materiale avansate

Materialele disponibile au fost vizibil modificate și îmbunătățite. Biblioteca de materiale și texturi dispune de exemplele vechi de materiale, dar și de elemente noi. Prin Material Browser pot fi găsite toate variantele disponibile. După procesul de rendering calitatea elementelor nu este afectată.

Nivelele pot fi vizibile în 3D

Pentru a vedea nivelele este necesar să accesezi în Visibility/Graphics, meniul tuturor imaginilor 3D. Când dați click pe un nivel, se va extinde. Extensiile pot fi modificate prin utilizarea cercurilor albastre care vor apărea pe suprafața evidențiată cu albastru.

Îmbunătățirea filtrelor

În versiunile precedente ale Revit crearea filtrelor era limitată. În varianta din 2019, prin utilizarea instrucțiunii Or, poți forma grupuri de filtre.

Dimensiuni pentru decuparea elementelor curbate

În versiunile precedente ale Revit, decuparea structurilor curbate era un proces dificil. În Revit 2019 poți utiliza anumite dimensiuni pentru oricare obiect curbat, cu excepția liniei stratului de ghips.

Categorie: Fără categorie
Răspunde

XHTML: Poţi folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>